Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα (αλεσμένη σε σκόνη)
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα cranberries

Για το γλάσο

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χυμός 1 λεμονιού ή ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Flora Soft με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη βανίλια και την αμυγδαλόσκονη.
Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφου αλευρώσουμε τα cranberries, τα ρίχνουμε μέσα (κρατάμε λιγότερο από τα μισά για τη διακόσμηση).
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 55-60 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό του φρούτου, μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αλλά παχύ μίγμα. (Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη ή χυμό).
Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα cranberries και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρουμε σε πιατέλα.