Yπέροχος, ελαφρύς χαλβάς με μπαχαρικά και μέλι θυμαρίσιο. Αρώματα που τον κάνουν ξεχωριστό και πεντανόστιμο!

Υλικά
2 Φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1, 5 Φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
4 ποτήρια νερό
2 κ.γ. κανελογαρύφαλα
μισό φλυτζάνι ζάχαρη, ίσως και πιο λίγο
2 κ.σ. (γεμάτες) μέλι θυμαρίσιο
ένα ρόδι
μια χούφτα σταφίδες

Εκτέλεση

Καίμε πρώτα το λάδι με το σιμιγδάλι να ξανθίνει και να βγάλει τα αρώματα του.
Ενώνουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις βράσουν ρίχνουμε το μέλι..Μέσα στο σιρόπι τρίβουμε μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι.
Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε στο καυτό σιμιγάλι λίγο λίγο το σιρόπι. - ( xρειάζεται προσοχή όταν ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι). Μόλις ολοκληρώσουμε ρίχνουμε λίγες σταφίδες ξανθές και μετα το αδειάζουμε σε μία φόρμα να κρυώσει. Το γυρίζουμε σε πιατέλα μετά από 2 ώρες και στολίζουμε με ρόδια, ζάχαρη και λίγη κανέλα

Καλή επιτυχία!

Γράφει Μίκα Καππάτου
forwoman.gr