Η Κινόα θεωρείται η μόνη φυτική τροφή που παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, και βιταμίνες, χωρίς να περιέχει γλουτένη. Σε σύγκριση με τα άλλα σιτηρά, περιέχει την υψηλότερη ποσότητα φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και ασβεστίου και για αυτό προστέθηκε στη διατροφή των αστροναυτών της NASA.

Υλικά:

1 κούπα κινόα
1 κούπα κόκκινες φακές
1/4 της κούπας ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 της κούπας νιφάδες βρώμης
4-5 κ.σ. αλεύρι ντίγκελ
1 χούφτα μαιντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Βράζουμε την κινόα και τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν(για πιο γρήγορα τα βάζουμε και ψυγείο).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα,την βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και την πατάμε ελαφρά για να δώσουμε ένα ομοιόμορφο κυκλικό σχήμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα φάμε (εντάξει, μια μπουκίτσα μπορούμε να κλέψουμε και όταν είναι ζεστά)

Συνοδεύουμε τα μπέργκερ μας με:

φύλλα κόκκινου κινέζικου λάχανου,
φύλλα μαρουλιού,
σοταρισμένα μανιτάρια,
ντοματίνια,
πικάντικο κίμτσι (συνταγή σύντομα),
μους αβοκάντο.
Τέλειο,πλήρες και υγιεινό το γεύμα μας σήμερα, με χρώματα και γεύσεις ξεχωριστές!

theveganfairies.com