Προτιμήστε καθαρή τροφή αυτό το διάστημα, μετά τις υπερβολές των γιορτών. Μη χαλάσετε την συνταγή προσθέτοντας υλικά -Το πολύ που αντέχει είναι ο μαϊντανός

Υλικά

Ενα πακέτο λινγκουίνι
1 λεμόνι ακέρωτο
80 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο
Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πιπερίτσες τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λινγκουίνι al dente
Καθαρίστε τα σκόρδα και ψιλοκόψτε
Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι -Ροδίστε απαλά
Προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και άφθονο ξύσμα
Προσθέστε ένα ποτηράκι από το νερό των μακαρονιών
Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα
Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, κι άλλο ξύσμα από πάνω, έτοιμα για σερβίρισμα!