Τοστ με αβοκάντο, τυρί και ζαμπόν

Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
6 φέτες ζαμπόν πολύ καλής ποιότητας
1-2 ώριμα αβοκάντο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. άγρια ρόκα, τα φύλλα
10 ντοματίνια

Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω.

Επάνω στη μία φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι.

Βάζουμε 3 φέτες από το αλλαντικό μας πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού.

Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο τοστ.

Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com