Υλικά

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Λίγο Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας

Για το γλάσο :

150 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες. Xτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο :

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.