Υλικά:

για το φύλλο
•500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
•1 ποτήρι νερό
•1 φλιτζανάκι του καφέ τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
•4 κ.σ ελαιόλαδο
•1 κ.γ αλάτι

για την γέμιση
•1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
•1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
•1 κιλό ξινομυζήθρα(ανάλατο μαλακό τυρί)
•1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
•4 κ.σ αλεύρι
•1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•αλάτι-πιπέρι
•Σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:
•Βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα νερά τους
•Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό,το ελαιόλαδο,το αλάτι,την τσικουδιά ή τον χυμό λεμονιού
•Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι
•Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα
•Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,το τυρί,το λάδι,το αλεύρι,τον δυόσμοαλάτι,πιπέρι
•Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη,ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 3 εκ περίπου
•Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το πρώτο φύλλο,από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
•Το αλείφουμε με ελαιόλαδο,πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι,χαράσσουμε το μπουρέκι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5-2 ώρες.

olgascuisine.blogspot.gr