Υλικά
350 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
2 γρ. αλάτι
1 κάψουλα βανίλια
1 πορτοκάλι σε ξύσμα
3 μεγάλα αυγά
100 γρ. γάλα
50 γρ. γιαούρτι
12 γρ. αμμωνία σκόνη
850 γρ. αλεύρι

Για το άλειμμα

1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση
Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

Χτυπάμε καλά με μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το ξύσμα, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια μέσα σε μία μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ. Τοποθετούμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.