Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (δύο «μπριζόλες» μελιτζάνας) : 160 θερμίδες, 8γρ. λίπος, 22γρ. υδατανθράκων, 4γρ. πρωτεΐνη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Υλικά (για δύο μερίδες):
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε 4 χοντρές φέτες (περίπου 170γρ. η κάθε φέτα)

2 ½ κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή όσο μας αρέσει

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι, ή όσο μας αρέσει

1 πρέζα τριμμένη κανέλα

2 κ.γ. ψημένο κουκουνάρι

1 κ.σ. μικρά φύλλα φρέσκια μέντα

2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε το γκριλ. Αλείψτε απαλά τη μελιτζάνα με το λάδι. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Ψήστε τη μελιτζάνα πάνω από απ’ ευθείας μέτρια με δυνατή φωτιά , περίπου 6 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι η μελιτζάνα να ψηθεί καλά και να δημιουργηθούν έντονες γραμμώσεις από το γκριλ.
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε πιάτα και προσθέστε το κουκουνάρι και τη μέντα. Σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι στο κάθε πιάτο.