Μπουκίτσες φιστικοβούτυρου και δημητριακών καλυμμένες με σοκολάτα γάλακτος

Συστατικά
3 κ. σούπας φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
2 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας ή 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1/2 φλ. δημητριακά ρυζιού
283 gr σοκολάτα γάλακτος

Πως το κάνουμε
Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το φιστικοβούτυο με την ζάχαρη καρύδας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε τα δημητριακά, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν πλήρως και άφησε να κρυώσουν.
Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά και τοποθέτησε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ που να αγγίζει το νερό.
Σπάσε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ριξ’ την στο μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Μόλις λιώσει, αφαίρεσε από την φωτιά το μπολ και άφησε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα ταψί για cupcakes μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin και cupcakes και ρίξε όση σοκολάτα χρειάζεται σε κάθε θήκη, ίσα για να καλυφθεί ο πάτος τους.
Από πάνω μοίρασε το μείγμα δημητριακών, μία κουταλιά σε κάθε θήκη.
Έπειτα ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί το μείγμα δημητριακών.
Βάλε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να “δέσουν” τα σοκολατάκια.