328,8 Ενέργεια kcal

13,1 Λιπαρά g

7,8 Κορεσμένα λιπαρά g

48,6 Υδατάνθρακες g

28,8 Συνολικά σάκχαρα g

6,2 Πρωτεΐνες g

3,1 Φυτικές ίνες g

0,2 Νάτριο g

0,5 Αλάτι g

Οδηγίες
1. Εκτέλεση: Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
2. Μαρινάρουμε τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κλαφουτί και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, περιχύνουμε τα καραμελωμένα δαμάσκηνα.
4. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
5. Σερβίρουμε το κλαφουτί σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό και διατηρείται στο ψυγείο.
6. Tips: • Μπορούμε αντί για κόρν φλάουρ να προσθέσουμε αμυγδαλόψιχα και ν´ αρωματίσουμε με λικέρ αμαρέτο.