Πορτοκαλόπιτα έχεις φτιάξει ποτέ; Με αυτή τη συνταγή την έχεις στο... τσεπάκι σου
Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του τέλειου χειμωνιάτικου -και όχι μόνο- γλυκίσματος που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, παρότι δεν έχει σοκολάτα!!!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιούρτι 2%
4 αυγά
2 βανίλιες
4 κουταλάκια του τσαγιού baking powder
Ξύσμα από 1 ½ μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 ½ μεγάλο πορτοκάλι
Διάβασε επίσης: 6 ανεκτίμητες συμβουλές για να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας σεφ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το φύλλο από την συσκευασία, το χωρίζουμε σε μονά ή διπλά φύλλα και το αφήνουμε να ξεραθεί τουλάχιστον για μισή ώρα.
Ακόμα καλύτερα να το αφήσετε από το προηγούμενο βράδυ.
Αφού έχει στεγνώσει το φύλλο το κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι.
Το μέγεθός τους πρέπει να είναι σε μέγεθος ευρώ ίσως και μικρότερα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την πίτα και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά το φύλο.
Ανακατεύουμε καλά για να μην μείνουν μάζες ζύμης.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Είναι έτοιμη όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγεί στεγνό.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 20 λεπτά περίπου
Με καυτό το σιρόπι βρέχουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα.
Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να κρυώσει και να πιεί το σιρόπι.
Καλή επιτυχία

www.livetobake.gr