Κλασική χωριάτικη μανιταρόπιτα. Τα λόγια και συστάσεις είναι περιττά, οι απανταχού μανιταρόφιλοι θα ξετρελαθούν!

ΥΛΙΚΑ
1 σφολιάτα
1/4 τριμμένο κασέρι
1/4 τριμμένο gouda
1/4 τριμμένο regato
1 μεγάλη κονσέρβα και μία μικρή μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κρεμμύδια φρέσκα ή 1 ξερό
λίγο άνιθο
λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σ' ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή για ελαφρύτερη γεύση 1 μεγάλοξερό κρεμμύδι), προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλει όλα του τα υγρά, σβήνουμε μ' ένα ποτηράκι λευκό κρασί και αφού εξατμισθεί εντελώς , προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον άνιθο.(το μίγμα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό απο υγρά)
Στρώνουμε σε έλαχιστα λαδωμένο ταψί (με πινέλο) ΕΝΑ φύλλο σφολιάτας , τα τριμμένα τυριά , το μίγμα με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει στο πλάι τα φύλλα και ψηθεί καλά το φύλλο απο κάτω (στους 180 C στον αέρα για 45 λεπτά).
Σημειώσεις συνταγής
Στη συγκεκριμένη παραλλαγή δε βάζουμε φύλλο από πάνω, παρά αφήνουμε ξεσκέπαστη την πίτα από πάνω. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν πίτσα.