Το νόστιμο σιροπιαστό έχει αγιορείτικη συνταγή και το dogma την παρουσιάζει.

Υλικά

½ κιλό καταϊφι...
1 βούτυρο
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας ή καρύδας)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Για το σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:

Ξαίνουμε το καταϊφι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Το περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
Για την κρέμα
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα.
Οταν η ζάχαρη «εξαφανιστεί» προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Μετά την απλώνουμε στο ψημένο κανταϊφι.
Για τη δεύτερη κρέμα

Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.