Εύκολη, νόστιμη αλλά και νηστίσιμη, ιδανική συνταγή και για τους χορτοφάγους.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

300γρ. ταχίνι
300γρ. ζάχαρη
350γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400γρ. αλεύρι φαρίνα
30γρ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση

Ξεκίνα να χτυπάς το ταχίνι με τη ζάχαρη στο μίξερ. Πρέπει να αναμειχθούν καλά οπότε θα χρειαστείς ένα 10λεπτο για να χτυπηθούν καλά μαζί. Αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα, ρίξε τον χυμό από πορτοκάλι και ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα καλά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν, το γαρίφαλο,την κανέλα και το αλάτι. Ξεκίνα να προσθέτεις σιγά σιγά στο μείγμα σου σε χαμηλή ταχύτητα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνει σαν χυλός το μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακάτεψε. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 στις αντιστάσεις. Έπειτα, χαμήλωσε στους 160 και ψήσε για άλλη μισή ώρα. Έτοιμη η ταχινόπιτα!

ediva.gr