Για το cheesecake με Ferrero Rocher θα χρειαστείτε:
Υλικά για την βάση

2 ½ κούπες μπισκότα
5 Ferrero Rocher
½ κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό τυρί κρέμα φιλάδελφια
3 μεγάλα αυγά
6 κρόκοι αυγών
1 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
3/4 της κύπας γιαούρτι
1 κ. του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
6 Raffaello
6 Ferrero Rocher
Υλικά για την επικάλυψη

280 gr σοκολάτας γάλακτος
1 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
Υλικά για την διασκόσμηση

15 Ferrero Rocher
10 Raffaello
Εκτέλεση
Ξεκινήστε φτιάχνοντας την βάση

1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και καλύπτετε με λαδόκολλα την επιφάνεια ενός ταψιού 20 εκ. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, έπειτα προσθέτετε τα Ferrero Rocher και θρυμματίζετε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει πούδρα. Τέλος, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Τέλος, ρίχνετε το μείγμα σας στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε ομοιόμορφα με ένα ποτήρι ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Αφήστε την βάση σας στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε την γέμιση.

2
Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη, το γιαούρτι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

3
Προσθέτετε την γέμιση του cheesecake στην φόρμα με την βάση σας μαζί με ολόκληρα Ferrero Rocher και Raffaello. Καλύπτετε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε εντός του ταψιού με το βραστό νερό, και το βάζετε στον φούρνο να ψηθεί για 90 λεπτα.

4
Έπειτα, κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το cheesecake εντός αυτού για 1 ώρα ακόμα. Κατόπιν, αφαιρείτε το cheesecake από το μεγαλύτερο ταψί αφήνοντας το μέσα στην φόρμα του για να κρυώσει.

5
Τέλος, το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, εναλλακτικά για όλο το βράδυ. Όταν το cheesecake σας έχει παγώσει καλά, το ξεφορμάρετε προσεκτικά και το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Το τελευταίο σας βήμα είναι να φτιάξετε την επικάλυψη σοκολάτας γκανάς

6
Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφήστε την ώσπου να πάρει 1 βράση. Αποσύρετε από την φωτιά και ενσωματώνετε την σοκολάτα διασφαλίζοντας ότι όλη καλύπτεται. Αφήνετε το μείγμα να «κάτσει» για 1 λεπτό κι έπειτα ανακατεύετε με αργές κινήσεις με έναν αυγοδάρτη. Αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια, περιχύνετε το cheesecake σας με την σοκολάτα γκανάς.

7
Προαιρετικά, διακοσμήστε με Ferrero Rocher και με Rafaello. Τέλος, αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να στερεοποιηθεί πλήρως η γκανάς, και σερβίρετε.

foodmaniacs.gr