Υλικά για 4 μερίδες

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε καρεδάκια
200 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε φετάκια
200 γρ μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κου. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι , πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά)
Πως το κάνουμε

Καθαρίζουμε το μπρόκολο από το κοτσάνι και τα περιττά φιλαράκια. Κόβουμε σε φουντίτσες και πλένουμε καλά .
Σε μια κατσαρόλα ή σε φαρδύ τηγάνι , ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι να γυαλίσουν για ένα δυο λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Προσθέτουμε το μπρόκολο , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 1/2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά . Το κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το καπάκι με μια πετσέτα για να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και μαϊντανό ψιλοκομμένο .

lovefood.gr