Φτιάξτε αυτά τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και θα σας ξετρελάνουν με την μοναδική τους γεύση


Υλικά Συνταγής
340 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. ζάχαρη
6 αυγά
100 γραμ. κακάο άγλυκο
300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
240 γραμ. ξινόγαλα
2 βανίλιες
4 κ.σ. λικέρ
280 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
180 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση
Για τα εύκολα cupcakes σοκολάτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 6΄, να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα.

Ρίχνουμε το κακάο και τη σοκολάτα λιωμένη. Χτυπάμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά. Τέλος, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 24΄.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μπάλα παγωτού, όπως είναι ζεστά.

argiro.gr