Υλικά για 21 μπισκότα:

100 γρ. φιστίκια (peanuts)

30 γρ. λιναρόσπορος(κοπανισμένος)
17 γρ. κακάο
60 γρ. νιφάδες βρώμης
105 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε νερό για 2 ώρες
1-2 κ.σ. νερό που μούλιασαν οι χουρμάδες (αν χρειαστεί)

Φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φιστίκια, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο.Μετά προσθέτω και τους μουλιασμένους χουρμάδες, αφού τους έχω πρώτα στραγγίξει και το κακάο και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου. Αν χρειαστεί προσθέτω και 2 κ.σ. νερό από αυτό που μούλιασαν οι χουρμάδες (το μείγμα θέλουμε να μπορούμε να το απλώσουμε με τον πλάστη.) Πάνω σε λαδόκολα βάζω την ζύμη, την ανοίγω λίγο με τα δάχτυλα, βάζω από πάνω από τη ζύμη άλλη μια λαδόκολλα και ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να έχω το επιθυμητό πάχος, να γίνουν δηλ. λεπτά μπισκοτάκια.

Με ένα κουπάτ κόβω τη ζύμη, βάζω σε μπολ τα μπισκοτάκια και τα αποθηκεύω στο ψυγείο να σφίξουν για 2-3 ώρες. Μετά παίρνω ένα μπισκότο, του βάζω μια κουταλίτσα φιστικοβούτυρο και το σκεπάζω με ένα μπισκότο.

Τα τοποθετώ πίσω στο μπολ και τα βάζω στο ψυγείο, όπου τα αφήνω τουλάχιστον 12 ώρες (είναι πιο νόστιμα όταν παγώσουν καλά)

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr