Είναι από αυτά τα φαγητά που θυμίζει γιαγιά, που θυμίζει χωριό. Απλά νόστιμο σπιτικό φαγάκι, τίποτα άλλο.

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
80ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μάτσο με γιαχνερά χόρτα (ήμερα ή άγρια)
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά, κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και αφήνουμε σε ένα σουρωτό να σουρώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και να κολλάνε ελαφριά στη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τα χόρτα μαζί με τις ντομάτες ξυσμένες και αλατίζουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μίση ώρα. Παρακολουθούμε κατά διαστήματα αν χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μας με κουτάλα αλλά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να ενωθούν τα υλικά.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε για 10 λεπτά να χυλώσει πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

bostanistas.gr