Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
8 κουτ. σούπας βρώμη
1 αυγό
1 ποτήρι νερού γάλα
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

Εκτέλεση:

Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο και λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν.

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά. Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι.

Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός. Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση. Άδειασε τη γέμιση στο ταψί. Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο. Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε με βρώμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.