Πρόκειται για ένα ελαφρύ κέρασμα χωρίς λακτόζη και ζάχαρη, ενώ είναι κατάλληλο για vegan και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Είναι μια απλή και εύκολη συνταγή και θα χρειαστείς 30 λεπτά περίπου προετοιμασίας και 10 για το ψήσιμο από τον Στέλιο Παρλιάρο.

ΥΛΙΚΑ

30 γρ. σουσάμι

140 γρ. ξερά βερίκοκα

220 γρ. νιφάδες βρώμης

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, κοπανισμένο ή σε σκόνη (κακουλέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και στρώνουμε το σουσάμι.

Το ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 °C, για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να μυρίσει ωραία. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ξερά βερίκοκα, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέσα στο νερό. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με νερό και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Αν το νερό εξατμίστηκε στο βράσιμο και το μείγμα δεν πολτοποιείται καλά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή χυμό από πορτοκάλι. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε επιπλέον βρώμη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά (κανέλα, κάρδαμο).

Ζυμώνουμε με τα χέρια, πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρολάρουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι.

Έτοιμα τα υγιεινά αλλά πεντανόστιμα τρουφάκια μας!

Καλή απόλαυση!