Αυτα τα vegan “τυρένια” λαζάνια είναι γεμάτα με πρωτεϊνη, μανιτάρια και σπαράγγια
By Lady Papaya 

Υλικά για 3 με 4 άτομα
Για τα λαζάνια

1 πακέτο λαζάνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ
2 κ.σ. (15 ml) ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες σχεδόν (2 κ.σ. or 12 γρ.)
2 φλιτζάνια κομμένα λευκά μανιτάρια
3 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) λεπτοκομμένα σπαράγγια
Αλάτι – Πιπέρι

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, σχεδόν πολτοποιημένο (3 κ.σ. or 15 γρ.)
400 γρ. vegan cream cheese
400 γρ. φυτική κρέμα αμυγδάλου
1/2 κούπα vegan τυρί παρμεζάνας και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
2 κ.σ μαγιά μπύρας
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Κόκκινο πιπέρι.

Εκτέλεση
Ζέστανε ένα γουόκ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μόλις κάψει βάλε το ελαιόλαδο, τις 4 σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σπαράγγια. Βάλε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακάτευε.
Σόταρε για 6 λεπτά λεπτά ανακατατεύοντας συχνά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν ελαφρώς καφέ και τα σπαράγγια να μαλακώσουν. Βγάλε από τη φωτιά το σκεύος και βάλ’ το πλάι.
Βράσε νερό και βάλε μέσα το λαζάνια να γίνουν.
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι βάλε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Σόταρε για 2 με 3 λεπτά και μετά βγάλ’ το από τη φωτιά και άφησέ το δίπλα.
Σε ένα blender βάλε τις υπόλοιπες δύο ωμές σκελίδες σκόρδο, το σοταρισμένο σκόρδο, τη vegan cream cheese, τη φυτική κρέμα, τη vegan παρμεζάνα, τη μαγιά μπύρας, το χυμό λεμονιού, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι.
Χτύπησέ τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Δοκίμασέ το και δες αν θέλεις κάτι παραπάνω και όταν είσαι έτοιμη βάλε τη σάλτα στο γουόκ με τα μανιτάταρια και σπαράγγια. Ζέστανε ξανά το γουόκ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δεις να βγαίνουν μικρές φουσκάλες και διατήρησε μία ζεστή θερμοκρασία. Ανακάτευε περιστασιακά για να μην κολλήσουν.
Πρόσθεσε τα λαζάνια και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Και έτοιμα! Αν θέλεις βάλε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω.

ladypapaya.com/