Υλικά
1 κιλό
400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης 30- 35% λιπαρά παγωμένη από το ψυγείο
397-400 γρ γάλα ζαχαρούχο (1 συσκευασία)
60-80 γρ κακάο σκόνη (ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε την γεύση της Nutella βάζουμε λιγότερο κακάο)
120 γρ nutella
Για την διακόσμηση
Σιρόπι της αρεσκείας, ξηρούς καρπούς, πουράκια ή μπισκότα ή τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella
Μόλις το μίγμα μοιάζει με σφιχτή μους σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ
Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον
Απολαμβάνουμε σε χωνάκι, μπολάκι ή ποτήρι παγωτού. Διακοσμούμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς ή πουράκια ή τριμμένο ινδοκάρυδο. Καλή σας απόλαυση