Υλικά:

10 μεσαίες ώριμες μέτριες ντομάτες κομμένες σε 36 ροδέλες του 1 εκ.
6 μπάλες φρέσκο τυρί μοτσαρέλα κομμένες σε 36 ροδέλες του ½ εκ. περιπου)
3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα pesto genovese
1 φύλλo σφολιάτας (αποψυγμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
1 αυγό χτυπημένο
Φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού για το γαρνίρισμα
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε τις ροδέλες της ντομάτας τη μία δίπλα στην άλλη στο ένα ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

2. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Στο άλλο ταψί τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα μαχαίρι χαράζουμε απαλά την επιφάνεια της σφολιάτας, περιφερειακά 2 εκ. περίπου από την άκρη του φύλλου.

4. Στο εσωτερικό παραλληλόγραμμο αλείφουμε σε λεπτή στρώση τη σάλτσα pesto με τη βοήθεια της πίσω μεριάς ενός κουταλιού.

5. Αρχίζουμε τοποθετώντας κατά μήκος μία σειρά από ντομάτες, τη μία δίπλα στην άλλη. Συνεχίζουμε με μία σειρά από ροδέλες μοτσαρέλα, οι οποίες σκεπάζουν κατά το ήμισυ την κάθε ντομάτα. Μετά συνεχίζουμε με ντομάτες που τοποθετούνται και αυτές από τη μέση της μοτσαρέλας και κάτω. Συνεχίζουμε εναλλάξ με ντομάτες-μοτσαρέλα, μέχρι να καλύψουμε όλο το εσωτερικό παραλληλόγραμμο και να τελειώσουν τα υλικά.

6. Αλείφουμε με το πινέλο το χτυπημένο αυγό περιφερειακά, τα 2 εκ. σφολιάτας που δεν έχουμε καλύψει.

7. Ψήνουμε για 25’ και βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο.

8. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.