Υλικά

3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη -εγώ έβαλα 1,5 –
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο ρίξτε το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ

Βάλτε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά και ρίξτε και τα υπόλοιπα να χτυπηθούν για 5 λεπτά.

Λαδώστε και αλευρώστε ένα μέτριο ταψάκι -εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρογγυλή –
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και ρίξτε από πάνω την επικάλυψη.

Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Ροβιθάκη – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

xrysessyntages.gr