Ένα υπέροχο, δροσερό και ανάλαφρο γιουρτοζελέ για να το απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο, με την οικογένειά σας και τους φίλου σας. 

Υλικά συνταγής
1 μεγάλη κονσέρβα (περίπου 800 γρ.) με κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο

2 φακελάκια (200 γρ. σύνολο) σκόνη για ζελέ ανανά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής
Αδειάζετε τη κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζετε 1½ ποτήρι νερό, το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Μετά προσθέτετε όλο το σιρόπι της κομπόστας ανακατεύετε.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10-15 λ αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Μετά το ρίχνετε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγοδάρτη, για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβετε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνετε στο γιαουρτοζελέ ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να πήξει καλά.

Για να το ξεφορμάρετε εύκολα, βυθίζετε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, τη σερβίρετε και …

καλή απόλαυση