tsoulotip: Βάζουμε βάρος πάνω από το κάθε φύλλο σφολιάτας ώστε να μη φουσκώσει. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με άχνη για να καραμελώσουν τα φύλλα σφολιάτας.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

500 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. λευκή σοκολάτα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Αχνή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες, κομμένες κυδωνάτες

Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας από πάνω και ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο να κρυώσει.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.
Εκτέλεση για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ζαχαρούχο γάλα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντίγι.
Αδειάζουμε τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο γάλα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο σκεύος που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής αδειάζουμε κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του.
Τέλος στολίζουμε με κομμένα φρούτα, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com