Φρέσκα σύκα στον φούρνο με μαύρη ζάχαρη και μυρωδικά…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη
Αύγουστος χωρίς σύκα γίνεται; δεν γίνεται

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε, θα χρειαστούμε δέκα είκοσι ώριμα σύκα, μισό φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη μαύρη,δυο κουταλιές μέλι,ένα ποτηράκι του κρασιού ποτό, ότι σας βρίσκεται, εμένα μου αρέσει πιο πολύ και θεωρώ ότι τους πάει το ρούμι, δυο τρεις κανέλλες ξύλο και λίγη σκόνη, λίγα καρφάκια γαρύφαλλο.

Τώρα θα σας πω πως θα τα φτιάξουμε…

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να προθερμαθεί, πλένουμε τα σύκα και χωρίς να τα καθαρίσουμε τα κόβουμε στα δύο, τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε κάποιο πυρίμαχο σκεύος με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το μέλι και το ποτό και σκορπίζουμε τα μυρωδικά.

Βάζουμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, μετα γυρίζουμε τα σύκα ανάποδα τα κάτωεπάνω δηλαδή, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.

Περιμένουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι.

Τρώγονται σκέτα, με γιαούρτι, με παγωτό…όπως και ναχει είναι εξαιρετικά…

Διατηρούνται στο ψυγείο αρκετές μέρες, αν μείνουν….

http://www.donna.gr