Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα γλυκόζη
1 λεμόνι τη φλούδα
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με το σπορέλαιο, μετά αλείφουμε γύρω γύρω το φύλλο με νερό και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τυλίγουμε τα φύλλα σε σφιχτό κύλινδρο φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες που αλείψαμε με νερό. Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βγαίνουν 5 μπαστουνάκια.

Τα αφήνουμε 20 λεπτά να κολλήσουν καλά και τα κόβουμε σε κυλίνδρους των 1,5 εκατοστών. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να χρυσίσουν.

Τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και όπως είναι ζεστά τα βάζουμε στο σιρόπι που έχει κρυώσει. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό στο σιρόπι και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.

https://cookpad.com/gr