Υλικά
1 κιλό σταφύλι λευκό

750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 φύλλα αρμπαρόριζας

100 ml. νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνουμε δύο βάζα και τα αποστειρώνουμε.

Πλένουμε και σουρώνουμε πολύ καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Έπειτα βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’.
Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τα σταφύλια μαζί με την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε για 35-40’.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να αφαιρούμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα που βγαίνει από το βράσιμο των σταφυλιών.
Στα τελευταία 5’ βρασίματος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε προσεκτικά το γλυκό σε βαζάκια.
Σερβίρουμε μόλις το γλυκό έχει κρυώσει τελείως.

soulotip: Βάζουμε το χυμό λεμόνι για να μη μας κρυσταλλώσει η ζάχαρη.

https://www.giorgostsoulis.com