#tsoulotip: Ανακατεύουμε αργά και απαλά όταν ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

210 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, large

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. τσάι matcha

2 κ.σ. νερό

Υλικά για την επικάλυψη:

85 γρ. τυρί κρέμα

65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

230 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ matcha, σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το τσάι matcha και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα, σε 2 μπολ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και το νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, το baking powder και το τσάι matcha, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το αλεύρι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 17-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνου, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη διαμέτρου 17mm. και στολίζουμε το κέικ με την κρέμα.
Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζοντάς το με άχνη ζάχαρη και τσάι matcha.

https://www.giorgostsoulis.com