Έτσι το λένε αυτό το γλυκό συνήθως το κάνουν ανοιχτό δηλαδή στρώση κανταΐφι κάτω σιροπιασμένο και από πάνω κρέμα και νιφάδες σοκολάτας η μόνη παρανομία που έκανα εγώ ήταν ότι το κανα σάντουιτς άρωμα ανατολής από μαστίχα και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΗ
Το ταψί μου είναι 22 * 35 θα χρειαστούμε 1 πακέτο 500 gr φύλλο κανταΐφι 150 gr αγελαδινό φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ
Ενάμιση ποτήρι νερό 1,5 ποτήρι ζάχαρη φλούδα από λεμόνι βράζουμε το σιρόπι Επτά λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει
Ξύνω αν Αμαλία ζω δεν ξέρω πως πρέπει να το πω το καταΐφι και Το ψήνω στους 180 για 10 λεπτά Αφού με ένα Πινέλο το αλείψω με το βούτυρο το λιωμένο μόλις βγει ζεστό από το φούρνο ρίχνω το κρύο σιρόπι
ΚΡEΜΑ
800 γραμμάρια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
και 2 αυγά ολόκληρα
2 βανίλιες μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
10 κουταλιές κόφτες της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές γεμάτες της σούπας νισεστέ
σε μία κατσαρόλα τα ανακατεύω συνεχώς μέχρι που να πήξω αλλάζω σκεύος βάζω μεμβράνη από πάνω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς
Χτυπάω στο μίξερ 500 γραμμάρια φυτική σαντιγύ με τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κρατάω λίγη για γαρνιτούρα από πάνω και την υπόλοιπη την ανακατεύω μαζί με την άσπρη κρέμα την πατισερί
Για τη συναρμολόγηση ένα μέρος από το καταΐφι κάτω στη μέση κρέμα και από πάνω το άλλο μέρος από κανταΐφι από πάνω ροζέτες από σαντιγί και σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.
Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή την Κωνσταντινιά ΠΚ