Επειδή δεν είμαστε όλοι εξπέρ στη ζαχαροπλαστική, αλλά το γλυκάκι μας το θέλουμε χειροποίητο και κατά προτίμηση απ’ τα δικά μας χέρια, σου έχω συνταγούλα απλή. κομψή, ωραία και άκρως δροσιστική. Θα φτιάξουμε μαλεμπί πορτοκάλι!

Από την Ιωάννα Σταμούλου και το νέο ανανεωμένο Sweetly.gr!

Το μαλεμπί είναι κρεμούλα απλή, χωρίς αυγά κρέμα γάλακτος ή βούτυρο αλλά με βάση το φρέσκο γάλα και το πορτοκάλι. Μπορείς ωστόσο να το φτιάξεις και με γάλα καρύδας, για τις μέρες εκείνες που νηστεύεις ή για τους φίλους σου που είναι vegan.

Για το γλυκό σου θα χρειαστείς και γλυκάκι του κουταλιού πορτοκάλι σε φέτες. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια του εμπορίου μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, εύκολα και με πολύ μικρό κόστος. Θα βρεις την συνταγή πατώντας αυτό το link.

Tip. Το γλυκάκι σου μπορείς να το βάλεις σε ταψάκι και να κόβεις κάθε φορά μερίδες ή να το βάλεις σε ατομικές φόρμες για να σερβίρεις στους φίλους σου.


1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο
(εναλλακτικά: γάλα καρύδας)
140 γραμμάρια κορν φλάουρ
150 γραμμάρια ζάχαρη


Μπήγετε ένα μικρό μαχαίρι σε 5-6 σημεία του πορτοκαλιού και το βράζετε σε νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον, να μαλακώσει καλά.

Το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια, και μετά το κόβετε στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμάτια σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολτοποιείτε.
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνεται και στο μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα το διαλυμένο κορν φλάουερ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε σταθερά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζετε σε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι και μετά το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σερβίρετε το γλυκό προσθέτοντας από πάνω φέτες από γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του.
Καλή όρεξη!

coverstory.gr