Είδα να κυκλοφορούν κυδώνια και μου ρθε να ανεβάσω συνταγούλα με τι άλλο ....Γλυκό κυδώνι. Ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά που τέτοια εποχή ειναι σταθερή αξία στις προτιμήσεις όλων μας.

ΥΛΙΚΑ
1200 γρ κυδώνι
1 κιλό ζάχαρη
5 φλ. νερό (όχι πολύ μεγάλα)
χυμό ενός λεμονιού
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή βανίλια
αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Καθαρίζουμε τα κυδώνια ένα ένα και όχι όλα ταυτόχρονα γιατί μαυρίζουν και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Βάζουμε τα κυδώνια που κόβουμε σε νερό (με χυμό μισού λεμονιού) για να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια βράζουμε τα κυδώνια για 5 λεπτά και όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό.
Στο τέλος, προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και αρμπαρόριζα ή βανίλια ενώ αν μας αρέσει προαιρετικά μπαίνουν και τα αμύγδαλα.