Οκτωβρίου 21, 2020

Άσπρη Φασολάδα Με Σπανάκι

Συστατικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
4 φλ. ζωμός λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. κριθαράκι
2 φλ. baby σπανάκι
1 κονσέρβα φασόλια σουρωμένη
χυμός από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά.
Πρόσθεσε το θυμάρι και τον βασιλικό και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
Ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με την δάφνη και ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε το κριθαράκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
Πρόσθεσε το σπανάκι με τα φασόλια και άφησέ τα να βράσουν για δύο λεπτά.
Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο θέλεις.
Σέρβιρε την σούπα όσο είναι ζεστή.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή