Ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό από την Κω, η Μαεριά, είναι μία εύκολη, οικονομική, νηστίσιμη και πραγματικά φανταστική παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά Συνταγής
1 φλ. νεσεστέ
4½ φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα
Για το σερβίρισμα
καρύδι χοντροκομμένο
κανέλα
Εκτέλεση
Για τη μαεριά, το παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό από την Κω, χρειάζεστε λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά πριν μπει στη φωτιά για να λιώσει καλά ο νισεστές.

Ανάβουμε τη φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, να δέσει και να πήξει η βελούδινη κρέμα. Στο τέλος του βρασμού, αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, ρίχνουμε το ούζο και τα νεραντζόφυλλα για να πάρει το άρωμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.

Αδειάζουμε σε μία πιατέλα τη μαεριά όσο είναι ζεστή αφαιρώντας τα νεραντζόφυλλα. Όσο είναι ζεστή πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε τη Μαεριά σε κομμάτια μπακλαβαδωτά.

μαεριά παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό συνταγή Κως αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Χρύσα και την ευχαριστούμε πολύ.

https://www.argiro.gr