Για το κέικ
250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
6 αυγά
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ρούμι
250 γρ. κάστανα βρασμένα

Για το μίγμα του κάστανου
300 γρ. κάστανα βρασμένα
200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι
250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Για το γλάσο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

Ετοιμάζετε το μίγμα του κάστανου: βράζετε τα κάστανα με τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και το νερό για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε τα 3/4 του μίγματος σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνετε στους 180°C (αέρας) για μισή ώρα. Έπειτα, χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C και ψήνετε 10 λεπτά ακόμα.

Απλώνετε λίγη ζύμη από αυτή που έχετε κρατήσει γύρω-γύρω στη φόρμα του κέικ, ώστε να σχηματιστεί ένας δακτύλιος στο κέντρο του οποίου απλώνετε το μίγμα κάστανου. Καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνετε στους 150°C για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα, αφού την έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Αλείφετε το κρύο κέικ γύρω-γύρω και γαρνίρετε με κάστανα πασπαλισμένα με Ζάχαρη Άχνη.