Παπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο
Νικόλαος Κατσάνης

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1 πακέτο παπαρδέλες
300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 - 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
60 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τι πίνουμε: Ένα φρουτώδες λευκό Viognier με τις παπαρδέλες και μια ηπειρώτικη Ντεμπίνα με τα λαζάνια, Chardonnay για τις πένες φούρνου και ένα ελαφρύ, χωρίς βαρέλι, λευκό για τη λιβανέζικη μακαρονάδα.