ΥΛΙΚΑ:
Για το πιλάφι:
4-5κ.σ. ελαιόλαδο Minerva, έξτρα παρθένο από τα Foodsaver
100 γρ (1 μεγάλο) κρεμμύδι έτοιμο, ψιλοκομμένο από τα Foodsaver
400γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα από τα Foodsaver
400γρ. ρύζι για πιλάφι
Αλάτι Maldon από τα Foodsaver
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Maldon από τα Foodsaver
100ml λευκό κρασί
100γρ. σταφίδες ξανθές
1λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό

Για το σερβίρισμα:
1/2ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Σπόρια από 1 ρόδι
50γρ. κουκουναρόσπορους, καβουρδισμένους

ΖΥΜΑΡΙΚA
Πιλάφι με κάστανα, σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι FOODSAVER

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε να καλυφθεί από το ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι να σιγομαγειρευτεί το πιλάφι για περίπου 10-15 λεπτά.

Λίγο πριν απορροφήσει όλα τα υγρά το πιλάφι, αποσύρουμε από τη φωτιά και φυλάμε καλυμμένο και ζεστό.

Σερβίρουμε το πιλάφι σε μπολ ή πιατέλα, πασπαλίζοντάς το με το μαϊντανό, τα ρόδια και τους κουκουναρόσπορους.