ΥΛΙΚΑ

Για το κεικ
200 γρ ζαχαρη
60 γρ ηλιελαιο
200 γρ χυμο πορτοκαλιου φρεσκο
1 κ γλ ξυσμα πορτοκαλιου
300 γρ αλευρι γ.ο.χ.
1 κ γλ μπεικιν παουντερ
1 κ γλ μαγειρικη σοδα (σκονη)
1/4 κ γλ αλατι
1/2 κ γλ κανελλα
150 γρ καροτα τριμμενα στο χοντρο μερος του τριφτη
180 γρ καρυδια χοντροκομμενα στο μουλτι
80 γρ μαυρες σταφιδες

Γλασο τυριου
125 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
250 γρ τυρι κρεμα
50 γρ ζαχαρη αχνη

Διαφήμιση

Φορμα Νο 24 εκ τη λαδωνουμε με ηλιελαιο και την αλευρωνουμε.
Φουρνος προθερμασμενος στους 170°C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι το μπεικιν παουντερ, τη σοδα, το αλατι, την κανελλα.

Στον καδο του μιξερ βαζουμε το ηλιελαιο και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε με το συρμα σε χαμηλη ταχυτητα εως οτου ασπρισει.

Προσθετουμε το χυμο και το ξυσμα κσι συνεχιζουμε το χτυπημα να ομογενοποιηθουν. Σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι. Οταν ενωθουν ολα σταματαμε το μιξερ προσθετουμε το καροτο τα καρυδια και τις σταφιδες και ανακατευουμε με μαριζ.

Αδειαζουμε το μειγμα στη φόρμα και ψηνουμε για 45′-50′ Δοκιμαζουμε με οδοντογλυφιδα ή μαχαιρι πρεπει μα βγαινει καθαρο.

Αν θελουμε να ειναι νηστισιμο το κεικ μας το αχνιζουμε αλλιως το αλειφουμε με το γλασο τυριου.

Για το γλασο
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι με το συρμα ή στο μιξερ και αλειφουμε το κεικ μας.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Έφη Τιφτικίδου‎ – “Stin koyzina Mmm… ou”.