H Bιεννεζικη Βασιλοπιτα έχει αρκετά υλικά γι’ αυτό και η γεύση της είναι τόσο πλούσια. Κι όπως λένε όλοι… κανείς δεν έφυγε τρώγοντας μόνο ένα κομμάτι!

Yλικά

Βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο 3 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κ γ μπεικιν
3-4 βανίλιες
4 κ. σ. καρυδόψιχα
4 κ. σ. αμυγδαλόψιχα
4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
4 κ. σ. ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό και από τα δυο
500 γραμ αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.

Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια.
Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)