Ομελέτα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων

Υλικά

6 αυγά

500 γρ. πατάτες

1 κρεμμύδι

150 γρ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι όπου ρίχνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλύπτοντας το τηγάνι και ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις αφήνουμε στην άκρη και κρατάμε το ζουμί από το τηγάνι.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το ζουμί που έχουμε φυλάξει και τηγανίζουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.