Συστατικά
1 αβοκάντο, ώριμο
80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
3 κ.σ. ηλιέλαιο
2 αβγά, μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
20 γρ. κακάο
100 γρ. στέβια, σε σκόνη
40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.

https://akispetretzikis.com