Αυτή η εύκολη συνταγή για ψητά λαχανικά στο φούρνο με βαλσάμικο και μέλι θα σας λύσει τα χέρια κάθε φορά που θέλετε ένα συνοδευτικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Συστατικά
Για τα ψητά λαχανικά:
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
1 μέτρια μελιτζάνα σε φέτες
3 κολοκυθάκια σε φέτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
1/2 κιλό πατατούλες baby κομμένες στη μέση ή κανονικές πατάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλάκια θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
4 κουταλιές ελιαόλαδο
Για τη σάλτσα βαλσάμικου:
1/4 κούπας βαλσάμικο ξύδι
3 κουταλιές μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο (ή πετιμέζι για vegans)
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Ψήστε τα λαχανικά: Τρίψτε ένα μεγάλο ταψί με το σκόρδο. Αραδιάστε μέσα στο ταψί τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες και το κρεμμύδι (η πιπεριές θα μπουν μετά από μισή ώρα, αλλά αν τις θέλετε πολύ μαλακές θα τις βάλετε από την αρχή). Προσθέστε τη δάφνη, το κύμινο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 30 λεπτά, προσθέστε τις πιπεριές, ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Φτιάξτε τη σάλτσα από βαλσάμικο: Ανακατέψτε καλά σε βαζάκι το ξύδι μα το μέλι και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά. Ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και πόσο στριμωγμένα θα είναι τα λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!

Αν προτιμάτε τα λαχανικά στα κάρβουνα, οι πατάτες θα πρέπει να είναι κομμένες σε φέτες και βρασμένες για 10-15 λεπτά. Θα ανακατέψετε όλα τα υλικά για τα λαχανικά σε ένα μπολ και θα τα ψήσετε στη σχάρα κανονικά, αλείφοντάς τα με τη σάλτσα ξυδιού δυο φορές προς το τέλος του ψησίματος.
Να θυμάστε ότι οι φρέσκιες μελιτζάνες είναι πιο γλυκές.

https://www.thehungrybites.com