Συνταγή για εύκολη, αφράτη και χορτοφαγική πίτσα με ελληνικά υλικά όπως φέτα, ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο. Η αφράτη ζύμη γίνεται με γιαούρτι για επιπλέον γεύση.


Μερίδες: 4
Θερμίδες: 973 kcal
Συγγραφέας: Ευθύμης

Συστατικά
Για την αφράτη ζύμη:
4 1/2 κούπες (600 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν επιπλέον για το ζύμωμα)
1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 1/4 κούπες (300 γραμ.) νερό
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές (35 γραμ.) ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1/4 κούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές νερό
1/2 – 1 κουταλάκι ξερό σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια ρίγανη

Για τα υλικά της πίτσας:
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1/2 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 μικρή ντομάτα σε φέτες ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 κουταλιές ελιές Καλαμών σε ροδέλες
200 γραμ. Φέτα θρυματισμένη
200 γραμ. Μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες
Φτιάξτε την αφράτη ζύμη: Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε μέχρι να πάρετε ένα ελαφρά κολλώδες ζυμάρι. Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για 8-12 ώρες. (αν δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ βάλτε 3 κουταλάκια μαγιά αντί για μισό).

Σχηματίστε τη βάση: Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και σχηματίστε 2 μπάλες. Πασπαλίστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος με αλεύρι και βάλτε τη μία μπάλα ζύμης στη μέση. Πιέστε με τα χέρια σας για να πλατύνει και μετά, με κυκλικές κινήσεις και πιέζοντας από το κέντρο προς τα έξω σχηματίστε ένα λεπτό δίσκο. Συνεχίστε μέχρι ο δίσκος να έχει το μέγεθος μιας μεγάλης πίτσας, περίπου 30 εκατοστά σε διάμετρο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και συνεχίστε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους (αν έχετε πέτρα ψησίματος για πίτσα χρησιμοποιήστε την!)
Φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας: Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και μοιράστε τη στους δύο δίσκους ζύμης. Απλώστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Μοιράστε τα υλικά σε κάθε πίτσα ξεκινώντας με τη φέτα, τη ρίγανη, τις ελιές και συνεχίζοντας με τη μοτσαρέλα, την πιπεριά, τις ντομάτες και το κρεμμύδι. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη. Καλή σας όρεξη!

https://www.thehungrybites.com