Αυτή τη σαλάτα μπορείτε να τη φτιάξετε και με άλλα φρούτα όπως μανταρίνια και ροζ γκρέιπφρουτ. Ιδιαίτερα αν σας αρέσει το γκρέιπφρουτ, θα ενθουσιαστείτε με την εκδοχή αυτή. Αν πάλι δεν είστε τύπος που θέλει το πορτοκάλι μέσα στη σαλάτα του, τότε κάντε αυτή τη σαλάτα με ρόκα, πράσινο μήλο και κατσικίσιο τυρί. Έχει και αυτή έναν εορταστικό χαρακτήρα που την κάνει κατάλληλη για κάθε περίσταση!

Κάτι που δεν ήξερα πριν αρχίσω να γράφω αυτό το ποστ είναι πως η μαραθόριζες διακρίνονται σε “αρσενικές” και “θηλυκές”. Η διαφορά τους έγκειται στο σχήμα τους αλλά και στην ένταση του αρώματος. Η βιβλιογραφία βέβαια με μπέρδεψε, καθώς κάποιοι έλεγαν πως οι αρσενικές είναι πιο στρογγυλές και οι θηλυκές πιο μακρόστενες, ενώ κάποιες άλλες πηγές υποστήριζαν το αντίθετο! Άρα δεν θα σας πω εγώ ποιες είναι ποιες, αλλά πως οι πιο στρογγυλές έχουν πιο έντονο άρωμα και σκληρή υφή, ενώ οι μακρόστενες είναι πιο απαλές και έχουν πιο ήπιο αρωματικό χαρακτήρα. 

Πώς να κόψετε τη μαραθόριζα: Αρχικά κόψτε την στη μέση (κατά μήκος) και κατόπιν κόψτε την σε πολύ λεπτές φετούλες είτε με ένα κοφτερό μαχαίρι είτε με το ειδικό μαντολίνο.
Το ούζο και το φινόκιο ταιριάζουν πολύ, οπότε μην το παραλείψετε!

Αυτή η σαλάτα με μαραθόριζα (φινόκιο) και πορτοκάλι περιέχει εκτός των άλλων και μερικά καρύδια, και περιχύνεται με ένα αρωματικό ντρέσινγκ ούζου! 

Συστατικά
2 μαραθόριζες
2 πορτoκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κούπα ρόκα κομμένη
1 κούπα καρύδια θρυμματισμένα
1 κούπα παρμεζάνα σε φλούδες παραλείψτε το αν νηστεύετε ή είστε βίγκαν

Για το ντρέσινγκ:
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1-2 κουταλιές ούζο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βάζο ή σέικερ. Δοκιμάστε και προσθέστε κι άλλο ούζο αν θέλετε.
Ξεπλύντε τις μαραθόριζες, κόψτε τις στη μέση και κόψτε τις σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι ή μαντολίνο.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ και περιχύστε με το ντρέσινγκ.
Καλή σας όρεξη!

https://www.thehungrybites.com/