facebook_page_plugin

Fiadone: Το Aφράτο Cheesecake Aπό Tην Κορσική

Δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές και καταλήξαμε σε ένα cheesecake, όχι όμως το κλασσικό που ήδη γνωρίζουμε. Ονομάζεται «Fiadone» και μάς έρχεται από την Κορσική.

Το ιδιαίτερο αυτό cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση.

Η συνταγή είναι εύκολη και δεν θα σου πάρει πολύ ώρα για να την φτιάξεις.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τυρί ricotta

4 αυγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα από λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Βούτυρο (για το ταψί)

Μαρμελάδα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Ρίχνουμε στο μπολ τη ricotta, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρουμε αργότερα το γλυκό πιο εύκολα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μαρμελάδα από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο giorgostsoulis.com.

https://www.bovary.gr

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.