ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αμύγδαλα, ασπρισμένα και αλεσμένα
60 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες, για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε το μείγμα. Πάνω από το μείγμα γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

https://cheftelemachus.blogspot.gr