Ψωμάκια ολικής με βρόμη και καρότο

Συστατικά
Για τα ψωμάκια

10 γρ. βρόμη
500 ml νερό, χλιαρό
2 κ.σ. μέλι
150 γρ. καρότα
100 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. βρόμη
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. ρυζάλευρο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
σουσάμι, για πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

160 γρ. τυρί κρέμα
8 φέτες σολομό, καπνιστό
16 φέτες αγγουράκι τουρσί
8 αβγά, ποσέ
άνηθο, ψιλοκομμένο, για πασπάλισμα
αλάτι
πιπέρι
ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό τρίφτη. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά τους και κρατάμε τα τριμμένα καρότα σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 10 γρ. από τη βρόμη με το νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μείγμα μας θα έχει την υφή χυλού.
Βάζουμε γάντια και πλάθουμε σε μπαλάκια των 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν κενά μεταξύ τους.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να γεμίσουμε τα ψωμάκια μας.
Για το σερβίρισμα

Βάζουμε 1κ.σ. τυρί κρέμα στη μια φέτα του ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε μια φέτα σολομού και 2 λεπτές φέτες αγγουράκι τουρσί.
Σκεπάζουμε με το αυγό ποσέ και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε με ρόκα.
Επαναλαμβάνουμε και με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα.